2014.08.22.
02:29

Gróf állást kap - de még milyet?!

Augusztus huszadikai kalandozásunk a cívisváros különböző pontjain nem várt eredményt hozott. Jómagam a "csoda" címszó alatt iktattam a történteket, és szerintem, ha a drágakedves olvasó végigrágja magát ezen blogbejegyzésen, közös platformra fog kerülni velem.

2 komment

2014.08.20.
10:07

Az ünnep előestéje Kocával

Augusztus 20-a előestéjén belevetettük magunkat a cívisváros forgatagába. Ilyentájt számtalan színes esemény várja a debrecenieket és az idelátogatókat. Az ember még olyan programoknak a közepébe is belecsöppenhet, amiken nem is akart részt venni. Főleg, ha a társaságának egy olyan impulzív személyiség is tagja, mint mondjuk Koca. (Impulzív = közepesen ittas.) Jómagam például vonzódom mindenhez, ami szép, ennek ellenére sosem terveztem, hogy foltvarrók kiállítását fogom megtekinteni valaha.

5 komment

2014.08.07.
08:38

Ki mennyit vedel

Ma hajnali hét óra öt perckor furcsa zajra ébredtem. Miután sűrű "miamorvaanyátokvammá" varázsigék mormolása közepette kitámolyogtam az erkélyre, hogy utánanézzek a zaj forrásának, jó egy percen keresztül nem akartam hinni a szememnek. A Remény sugárút 13. szám előtti virágágyás mellett állt egy kis traktor, utánfutóként pedig egy lajtkocsi. A csudás járműszerelvény mellett pedig egy jómunkásember álldogált, és slaggal locsolta a virágokat. Augusztus hetedikén, hajnali hét óra öt perckor.

6 komment

2014.07.31.
11:51

Elcseszett dupla Szabolcs nap

Akik figyelemmel kísérik a becses brigantik történetét, tanúi lehettek, amint az utóbbi napokban újabb nagy horderejű "titokról" lebbent föl a fátyol: Rozoga barátunknak is Szabolcs a keresztneve. Azt gondolhatná tehát a nyájas olvasó, hogy a kétötödös arány miatt a becses brigantik egyik legvidámabb és legmonumentálisabb ünnepe a Szabolcs nap. Csakhogy ez valahogy soha nem alakult így, és az idei évben még az ezért felelős személyt is meg tudjuk nevezni, aki nem más, mint Róka Mónika, Rozkó pesti távkapcsolata.

2 komment

2014.07.28.
15:29

Köszönt ő

Reggel Szarka benyitott a szobámba, és egyáltalán nem érdekelte, hogy én még édesdeden alszom... Na jó, az "édesdeden" kifejezést velem kapcsolatban alkalmazni igen erős csúsztatás. De azért még bírtam volna aludni, ha nem lármáz fel. Merthogy nem is benyitott, hanem inkább berontott. (A többi szó most már tényleg rendben van az első mondatban.)

2 komment

2014.07.27.
17:08

Campus Fesztivál

Minden évben akad egy, de tényleg csak egy pillanat, amikor az összes becses briganti maradéktalanul irigyel engem a foglalkozásom miatt. Ez a pillanat pedig akkor jön el, amikor a Campus Fesztivál nyitónapján lazán besétálok a rendezvény területére a sajtóakkreditációmmal, miközben ők izzadva állnak sorba a belépőjükért, amit aztán persze pénzért vesznek meg.

11 komment

2014.07.25.
14:44

Kocának mindez még nem elég

Amíg a liftajtótól a folyosón át a bejárati ajtóig értünk, Gróf megpróbálta megértetni Rozogával, hogy tényleg megállított minket egy rendőr nemrég, de ez az igyekezet a rendelkezésre álló mindössze tizennégy és fél méteren át hasztalannak bizonyult. Rozkó végül álmosan így szólt:
- Majd inkább egy másik alkalommal beszéljük ezt meg, oké? - Azzal ásítozva eltűnt a kecója ajtaja mögött.

3 komment

2014.07.24.
15:23

Gróf megindokolja saját nagyszerűségét

Alig indultunk el, szinte azonnal megkezdtem Gróf válogatott szidalmakkal való illetését. Hogy mekkora hülye. Hát ezt miért kellett? És mi van, ha nem veszi be a rendőr? Ha gyanút fog? Kockára tette mindannyiunk sorsát. És így tovább...

Szólj hozzá!

2014.07.23.
12:36

Életem legbizarrabb rendőri igazoltatása

Néhány pillanatra olyan csönd lett az autóban, hogy Rozoga hortyogását is lehetett hallani. Az utána következő, válogatott káromkodásokba ágyazott jajveszékelés szó szerinti idézését mellőzném. Nem úgy Szarka kétségbeesett szavait:
- Könyörgöm, ne állj meg neki! Taposs a gázba!
De persze lehetett érezni, hogy ezt ő sem gondolja komolyan.

2 komment

2014.07.22.
09:54

Az Öt Plakátfiú Akció

Hajnalban felpakoltunk két létrát a tetőcsomagtartóra, aztán - a korai időpont dacára - lelkes, magabiztos és kamaszos mosollyal beültünk a verdába. Szarka vezetett, én az anyósülésen próbáltam valami értelmes zenét kicsiholni a fedélzeti mjúzikcenterből, Koca meg azt fejtegette hátul Gróf és Rozoga számára, hogy nem hibázhatunk, mert Ágicának csak egyszer van születésnapja egy évben, és ha bármit elrontunk az illegális óriásplakát-ragasztás közben, akkor egy évet kell várnunk az újabb akcióig.

4 komment

2014.07.21.
17:25

Fokozódik a drámai feszültség

Még aznap este megszületett a nem túl bonyolult, de ízléses plakátterv, egy szép idézettel meg egy csokor fréziával. Mindez fehér alapon, aminek állítólag a nyomdász lány rendkívül örvendett, mert így a később összeillesztendő papírok jó része semmiféle nyomdatechnikai beavatkozást nem igényelt, és - talán a feketén kívül - festéket sem sokat pazarolt a kompozíció. Vasárnap este haza is jött Szarka meg Gróf a cuccal, aztán félretolták az asztalt a konyhával egybenyitott étkezőben, és elkezdték próbaképpen, több részletben összeillesztgetni a papírlapokat a padlón.

Szólj hozzá!

2014.07.19.
21:38

Szarka nagy terveket dédelget

Az unokaöcsém immár negyven napja szerelmes Ágnesbe. Nem mi tartjuk ezt ilyen precízen nyilván, hanem nyilván ő. Ezzel a naptártechnológiai ténnyel tegnap este szembesített minket, hozzátéve, hogy Ágicának jövő kedden lesz a szülinapja, és ő kigondolt valami nagyon eredetit és merészet, hogy csontig hatóan meglepje a lányt, ám ehhez szüksége lesz mindannyiunk segítségére.

5 komment